Biscotti
Ingredienser:
- 200 g mandler
- ca 500 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 500 g sukker (eller farin eller rørsukker eller en blanding)
- ½-1 tsk salt
- 1-2 stang vanille, kornene heraf
- 2 tsk reven skal af appelsin
- 4 æg, piskede
- (æg til pensling – står dog ikke i den oprindelige opskrift!)
Fremgangsmåde:
De smuttede mandler ristes let i ovnen ved 190 grader og hakkes groft.
Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål til en lidt klæg dej. Er den for klæg tilsættes lidt ekstra mel. Ælt mandlerne ind i dejen og del dejen i 4 portioner. Hver portion rulles til lange stænger og lægges to af gange på bagepapir på pladen. Bages ved 190 grader i 15 min.
Lad dem køle en smule af, før de med en skarp kniv skæres i 1 cm tykke skiver. Læg skiverne tilbage på bagepladen og bag dem yderliger ca 15 min til de er gyldne og sprøde. Afkøl dem helt og opbevar dem i kagedåse.